top of page

Rockland to Portland Trade Route

Public·22 members

Izraelski Proroci I Kraljevi Pdf Download


Izraelski proroci i kraljevi: knjiga o Božjem narodu u Starom zavjetu
Ako ste zainteresirani za istoriju i duhovnost Izraela, naroda koji je bio izabran od Boga da bude svetionik svetu, onda je knjiga Izraelski proroci i kraljevi pravo štivo za vas. Ova knjiga je napisana od strane Elen G. Vajt, jedne od najuticajnijih religioznih pisaca u istoriji, koja je imala dar proroštva i dubok uvid u Božji plan za čovečanstvo.


Knjiga Izraelski proroci i kraljevi je druga u seriji od pet knjiga koje pokrivaju celokupnu biblijsku istoriju od stvaranja do kraja vremena. Prva knjiga je Patrijarsi i proroci, koja opisuje početke ljudske rase i Božji savez sa Abrahamom i njegovim potomcima. Treća knjiga je Dela apostola, koja govori o nastanku i širenju hrišćanske crkve pod vođstvom Svetog Duha. Četvrta knjiga je Velika borba, koja otkriva sukob između dobra i zla koji se vodi na nebu i na zemlji od pada Lucifera do Hristovog drugog dolaska. Peta knjiga je Put Hristu, koja pokazuje kako možemo doživeti ličnu vezu sa Bogom i biti spremni za Njegov povratak.


Download File: https://3quiildestno.blogspot.com/?file=2w4bSC


Knjiga Izraelski proroci i kraljevi se fokusira na period od Solomona do proroka Isaije, koji obuhvata oko 400 godina istorije Izraela. U to vreme, Izrael se suočavao sa mnogim izazovima, iskušenjima i neprijateljima, ali je takođe imao mnoge blagoslove, čuda i proročanstva. Knjiga nam predstavlja živopisne portrete kraljeva, proroka i običnih ljudi koji su bili deo Božje priče. Neki od njih su bili verni i hrabri, poput Davida, Jezekije i Ilije, dok su drugi bili neverni i zli, poput Ahava, Jerovoama i Manasea. Knjiga nam takođe otkriva Božji karakter, Njegovu ljubav, milost, pravdu i vernost prema svom narodu.


Knjiga Izraelski proroci i kraljevi nije samo istorijska hronika, već je i duhovna pouka za sve koji žele da budu deo Božjeg naroda danas. Knjiga nam pokazuje kako možemo slediti Božju volju, kako možemo izbeći greh i idolopoklonstvo, kako možemo biti svedoci svetu o Božjoj slavi, kako možemo biti hrabri u suočavanju sa protivnicima, kako možemo biti ponizni u blagostanju, kako možemo biti verni u nevolji, kako možemo biti molitveni u svakoj situaciji, kako možemo biti spremni za ispunjenje Božjih obećanja.


Ako želite da pročitate ovu dragocenu knjigu, možete je besplatno preuzeti u PDF formatu sa sledećih linkova:  • [Izraelski proroci i kraljevi: Poglavlje 59 Adventisti Hrvatska]  • [(PDF) Proroci i kraljevi 2020. 4. 15. Istorija proroka i kraljeva ...]  • [Institut za izučavanje religije Religija, nauka, zdravlje]
Nadamo se da će vam ova knjiga biti od koristi i da će vam pomoći da bolje upoznate Boga i Njegov plan za vas.
About

Welcome to Coastal Trade Route from Rockland to Portland. Cl...
1.png
bottom of page